Ajankohtaista

Yksityinen: Pelkosenniemen Tulevaisuustyöpaja 2.3.2022

Nyt on aika tehdä 'Peloton Kylä' strategiaa ja sitä varten haluamme kuulla teitä, toiminta-alueemme kyläläisiä!

Lue lisää

Yksityinen: Tulevaisuustyöpaja Savukoski 3.3.2022

Nyt on aika tehdä 'Peloton Kylä' strategiaa ja sitä varten haluamme kuulla teitä, toiminta-alueemme kyläläisiä!

Lue lisää

Yksityinen: Kysely maa- poro- ja luonnontuotealan yrittäjille

Leader Pohjoisin Lappi ry valmistelee tulevan kauden strategiaa. Strategia ohjaa sitä, millaisia hankkeita rahoitamme vuosina 2023-2027. Anna arvokasta tietoasi meille vastaamalla kyselyyn, vastausaika noin 10 minuuttia.

Lue lisää
placeholder_netti_vihreä

Katse kohti ohjelmakautta 2023–2027

Vuonna 2022 tuemme paikallisia ideoita edelleen Peloton Pohjoisin 2014–2020 -strategian (PDF) mukaisesti. Samalla katsomme jo kohti ohjelmakautta 2023–2027, jota on valmisteltu kuluvana vuonna ahkerasti. Tuleva kehittämisstrategia syntyy Itä- ja Pohjois-Lapin ihmisten ja yhteisöjen ideoista ja tarpeista, mutta sitä ohjaavat myös EU:n yhteinen maaseutupolitiikka ja Suomen kansallinen CAP-suunnitelma.

Lue lisää

Yksityinen: Fantastinen Lappi kirjoituskutsu -osallistu 18.3 mennessä

Millainen olisi paras Lappi, jos saisit päättää? Millaista kulttuuria se sykkisi? Onko jotain, mikä näyttää jäävän unholaan, joka tulisi nostaa esiin, tallettaa, virittää uudelleen eläväksi osaksi paikalliskulttuuria? Mitä uutta kaipaisit? Osallistu sinäkin Fantastinen Lappi kirjoituskilpailuun! Kerro, mikä sinulle on alueen paikalliskulttuurissa merkittävää, ja mitä haluaisit lisää, tai mitä ei vielä ole? Tule mukaan haaveilemaan - kaikenlaiset kirjoitukset tuttuine teemoineen ja villeine ideoineen ovat tervetulleita! Kirjoita jo tänään!

Lue lisää

Yksityinen: Ilmastotekoja pohjoisen hyväksi, 14.3.2022 klo 17–20

Miten ilmastonmuutos vaikuttaa elinympäristöömme? Miltä näyttää ilmastoviisas elämä pohjoisen kylissä? Miten pohjoisissa elinkeinoissa voidaan varautua ilmastonmuutokseen? Miten ilmasto- ja ympäristöasiat näkyvät Leader-toiminnassa tulevalla ohjelmakaudella? Tervetuloa keskustelemaan kaikille avoimeen verkkotilaisuuteen 14.3.2022 klo 17–20!

Lue lisää

Yksityinen: Kestävä tulevaisuus, matkailu, 16.3.2022 klo 17–20

Miltä näyttää Pohjois- ja Itä-Lapin matkailun kestävä tulevaisuus? Mitä ympäristösertifikaatti vaatii yrittäjältä? Millaisia kehittämistarpeita ja ideoita Pohjois- ja Itä-Lapin matkailualan toimijoilla on tuleville vuosille? Tervetuloa keskustelemaan!

Lue lisää

Yksityinen: Kestävä tulevaisuus, käsityö ja luovat alat, 15.3.2022 klo 17–20

Mitä tarkoittaa ekologinen ja kulttuurinen kestävyys käsityöalalla ja muilla luovilla aloilla? Miten yrittäjänä voit viestiä tuotteidesi kestävyydestä? Millaisia kehittämistarpeita ja ideoita alan toimijoilla on tuleville vuosille? Tervetuloa keskustelemaan!

Lue lisää

Kenen kanssa toimimme?

Olemme koonneet Leader Pohjoisin Lappi ry:n verkostot (kuva, pdf) yhteen kuvaan. Päivitämme verkostokuvaa strategiatyön edetessä.

Mikä ihmeen strategia?

Leader-toiminta nojaa kunkin Leader-ryhmän paikalliseen kehittämisstrategiaan, jonka tekemisessä ovat mukana paikalliset toimijat: asukkaat, yrittäjät ja järjestöt. Leader Pohjoisin Lappi ry laatii strategian Utsjoen, Inarin, Sodankylän, Pelkosenniemen, Savukosken, Sallan ja Kemijärven kuntien alueelle. Tällä hetkellä noudatamme Peloton pohjoisin 2014–2020 -strategiaa.

Ohjelmakautta 2023–2027 varten olemme jo kartoittaneet ja analysoineet verkostojamme, alueen asukkaiden ajatuksia ja kehittämistarpeita, ja tehneet niiden pohjalta ensimmäisen hakemuksen maa- ja metsätalousministeriölle. Nyt on meneillään strategiaprosessin toinen vaihe, jossa strategiaa täydennetään ja kirkastetaan – edelleen alueen asukkaita kuunnellen. 

Leader-toiminnan yleiset suuntalinjat tulevat CAP-suunnitelmasta