Säpinää kylätalolle

Projektissa puuhattiin Kursun kylätalolle harrastusvälineitä ja säpinäähän sillä saatiinkin aikaan!

Idea sai alkunsa, kun Sallassa Kursun nuoret kaipasivat sisätilaa, jonne voisi mennä pelaamaan sählyä ja muita pelejä yhdessä. Kursun kylätalo oli sopiva tila, mutta haluttiin tehdä verkot ikkunoihin, jotta siellä voisi pelata sählyä ja muita pelejä ilman, ettei tarvitsisi pelätä ikkunoiden menevän rikki. Samalla ajateltiin myös ostaa sählymaalit, mailoja ja palloja.  Projektin tavoitteena on tehdä itse ikkunoihin verkot, jotka voi tarvittaessa ottaa pois.

Tarvetta projektille oli, sillä Kursussa on paljon innokkaita sählyn ja jalkapallon pelaajia. Projektista hyötyvät myös samalla lomalaiset, joita Kursussa etenkin kesäisin on paljon.

Projektin aikana rakennettiin ikkunaverkot, ostettiin sählymailoja ja palloja, sulkapallovälineet ja pelimaalit. Elokuussa 2021 nuoret järjestivät kylätalolla tapahtuman, jossa pelattiin sählyä ja jalkapalloa. Projekti on saanut paljon hyvää palautetta, ja myös 4H-kerho on päässyt hyödyntämään projektissa hankittuja välineitä. Ajatuksena on myös perustaa kursulaisista oma peliporukka, joka kävisi säännöllisesti pelailemassa kylätalolla.

Myös kursulaisten nuorten mielestä hakuprosessi oli yksinkertainen ja helppo. Matkan varrella jouduttiin hakemaan projektille vähän lisäaikaa, mutta sekin sujui vaivattomasti ja apua sai tarvittaessa. ”Tästä saimme paljon hyvää kokemusta ja opimme hyviä taitoja, kuten suunnittelua, aikataulutusta ja budjetointia” Kursusta kerrotaan.