
Nuorisotila Vintillä on iso keittiö ja paljon kävijöitä, jotka tykkäävät leipoa ja kokkailla usein. Nuoret halusivat oppia tekemään terveellisiä ja herkullisia ruokia hyödyntäen mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita, kuten poronlihaa, kalaa, marjoja, sieniä sekä mahdollisimman puhtaita ja luonnollisia raaka-aineita kaupasta. Ruoanlaiton lisäksi haluttiin opetella erilaisia säilömistapoja, kuten hapatusta. NuorisoLeader-tukirahaa haettiin kokkikerhon välineisiin ja raaka-aineisiin.
Innokkaita kokkikerholaisia oli sen verran, että ryhmä jaettiin kahteen ja ryhmät kokoontuivat joka toinen viikko.
Nuorisotilojen keittiölle hankittiin isoimpana investointina Vintille monitoimikoneen, josta hyödytään vielä pitkään.
Kerhon edetessä, menuja suunnitellessa ja kerholaisten toiveita kuunnellessa päädyttiin siihen, että paikallisia raaka-aineita käytettiin jonkin verran ja sen lisäksi keskityttiin sellaisiin ruokalajeihin, joita on helppoa ja edullista valmistaa myös kotona. Kerhossa opittiin valmistamaan neljää eri ruokalajia, jälkiruokia ja ruokajuomia. Eikä haittaa, että kerhossa oli hauskaakin!