Hattaraa Saulaisille

Hattarakone yhteiseen käyttöön, Savukoski

Savukosken nuorisovaltuusto sekä Savukosken lukion opiskelijakunnan jäsenet halusivat hankkia hattarakoneen, jota voisi käyttää myyjäisissä sekä paikallisissa tapahtumissa varainkeruuta varten sekä yhteisöllisyyden lisäämiseksi eri-ikäisten oppilaiden ja opiskelijoiden kesken. Ajatus nimenomaan hattarakoneesta heräsi, kun he kuulivat, että naapurikuntaan oli hankittu vastaavanlainen kone.

Hattarakoneen avulla kerätyillä varoilla nuoret aikovat järjestää mm. osallisuustapahtumia, muusikkovierailuja ja –työpajoja.

Vallitsevat rajoitukset koronaviruksen vuoksi ovat hidastaneet hattarakoneen käyttöönottoa tapahtumiin, mutta tämä ei savukoskelaisia haittaa vaan hattarakone on jo heti valmiina, kun tapahtumia aletaan taas järjestää. Vallitsevan tilanteen vuoksi myös tuotteiden hinnat laskivat ja alkuun määritetyllä budjetilla saatiin hankittua astetta parempi ammattilaishattarakone. Hattarakone ostettiin NuorisoLeader-tukirahalla ja kaikki tuotot, mitä hattarakoneen avulla saadaan, menevät suoraan nuorten käyttöön.