Colours of Northern Lights – Värityskirja ja väritettävät postikortit

Pop up - yrittäjyyskokeilu, Savukoski

Janna ja Pinja kiinnostuivat Pop up –yrittäjyydestä Youth Activator Network –hankkeen opintomatkalla Ruotsin Bodeniin maaliskuussa 2019. Pop up –yritys ideat ja ajatukset pyörivät mielessä, kunnes idea Savukoski -aiheisesta värityskirjasta oli toteuttamista vaille valmis.

Värityskirja luotiin lisäämään savukoskelaisten lasten ja nuorten kotiseututuntemusta ja –identiteettiä sekä kiinnittymistä omaan kotikuntaan. Savukoski onkin täynnä mielenkiintoisia kohteita, joita värityskirjassa on tuotu esille niin, että tietoisuus paikoista lisääntyisi. Värityskirja on suunnattu kaiken ikäisille värittämisestä kiinnostuneille kuntalaisille ja matkailijoille. Värityskirjan lisäksi suunniteltiin myös väritettäviä postikortteja.

Projektin käynnistymisen jälkeen projekti saatiin toteutettua varsin nopeasti. Värityskirjan kuvitus tehtiin alkukesästä 2019 ja painotalo Seiskaan ne toimitettiin ennen juhannusta. Värityskirjat valmistuivat heinä- elokuussa 2019.

Värityskirjoja ja postikortteja on myyty Joulumyyjäisissä ja Joulupukin liikkeellelähtö -tapahtumassa sekä myös muutama paikallinen yritys myy värityskirjoja paikallisena tuotteena.

Pop up -yrittäjyyskokeilua on ollut tukemassa NuorisoLeader sekä Savukosken Etsivä nuorisotyö.