Sodankylän Lokassa on kokeneiden ammattikalastajien johdolla jo pitkään koulutettu uusia osaajia alalle. Ylen artikkeli ammattikalastuksesta kertoo Tom Johanssonin muutosta Helsingistä Tanhuaan. Tom opiskeli ammattikalastusta ensin ammattiopisto Lappiassa, mutta kultaakin kalliimpaa on konkarikalastajilta käytännön työssä saatu oppi.

Artikkelissa yksi Lokan konkarikalastajista kertoo, kuinka ammattikalastuksen kannattavuus on myös hyvin riippuvainen siitä, että kalastajia yhdellä alueella on useita. Tällöin saadaan isoja määriä kalaa myyntiin, jolloin kuljetuskustannukset pysyvät kohtuullisina. Myös Lapin kalatalouden toimintaryhmän hankekoordinaattori Markku Ahonen kertoo artikkelissa, kuinka tilaa ja kalaa kalastajille Lapissa kyllä riittää.

Yle Uutiset Uutis-Suomi -ohjelmassa pääset tutustumaan ammattikalastukseen lyhyesti. Kalastuksesta kertova juttu alkaa Yle Areenan videolla kohdassa 5:03.

Ammattikalastuksesta haaveilevan kannattaa olla yhteydessä Markku Ahoseen joka neuvoo ja opastaa alkuun. Markkuun saat yhteyden puhelimitse 040 704 6094, tai sähköpostitse markku.ahonen@pll.fi