Rovaniemellä opiskelleen Rantalan toi Kemijärvelle rakkaus. Poikaystävän kotipaikkakunnalla vietetyt kesät osoittivat, että täällähän voisi viihtyä pitempäänkin. Appivanhempien pyörittämän Kuntokeskuksen tiloissa ollut tyhjä liiketila sinetöi ajatuksen yrittäjyydestä.
– Palaset loksahtivat siinä kohtaa kohdalleen, sain tehtyä tekeillä olleet suunnitelmat ja laskelmat valmiiksi. Täällä oli silloin hyvä sauma alkaa tämän alan yrittäjäksi ja asiakkaatkin löysivät minut helposti, Rantala kertoo.

Nyt monenlaisia kosmetologipalveluja tarjoava Kemijärven Kauneuspiste on toiminut puolitoista vuotta. Yrittäminen on ollut pitkälti sellaista, mitä Rantala kuvittelikin sen olevan. Yrittäjyyden parhaita puolia on hänen mukaansa, kun voi tehdä työtä asiakkaiden parhaaksi.
– Matkan varrella on tullut yllätyksenä, kuinka paljon ihminen voikaan työstään tykätä, Rantala toteaa.

Vasta 20-vuotias Rantala tuntuu jo olevan hyvin sinut yrittäjyyden kanssa ja puhuu asiasta kuin konkari ikään. Vapaus ja vastuu kuuluvat yrittäjyyteen, mutta mitä se on käytännössä?
– Niin, eihän se ole niin, että voisin pitää lomia miten huvittaa, vaan töitä pitää tehdä. Mutta toisaalta voin suunnitella lomamatkan vaikka vuoden päähän tietäen, että silloin pääsen irtautumaan töistä. Tärkeää on, että huolehtii omasta jaksamisesta ja pitää kiinni sovituista ajoista sekä hoitaa yritystoimintaan liittyvät velvoitteet.

Leader Pohjoisin Lappi myönsi yritykselle tukea aloituskustannuksiin, eli käytännössä kiinteiden kalusteiden ja laitteiden hankintaan.
– Sain tukea ja neuvontaa myös Kemijärven kaupungin Yritys- ja elinkeinopalveluilta, Rantala kiittää.

Lue lisää Lapin keinon sivulta