Kairalan kylässä Pelkosenniemellä sijaitsevan monitoimitalo Kairalan Kajastuksen yli 500 neliön tiloja lämmitettiin aiemmin öljyllä. Leader -hankerahoituksen turvin monitoimitaloa ylläpitävä Urheilu- ja voimisteluseura Kairalan Kajastus päätti vaihtaa öljylämmityksen kustannustehokkaampaan ja ympäristöystävällisempään maalämpöön.

Nyt, kun yhdistyksen kaikki varat eivät mene lämmitys- ja ylläpitokuluihin, voi yhdistys keskittyä entistä paremmin jo aiemmin ahkerasti remontoidun monitoimitalon toimintaan ja kehittämiseen.

Talo on aktiivisessa käytössä ympäri vuoden. Talolla järjestetään kansalaisopiston kursseja, kuten puutyöpiirejä sekä miesten- ja naisten liikuntaa. Paikkansa talolta ovat löytäneet myös erilaiset tanssikurssit ja ikäihmisten ATK-kurssit. Monitoimitalo tunnetaan myös kyläjuhlien ja isojen tanssien järjestämispaikkana. Kylän ainoana yhteisenä kokoontumispaikkana talo toimii myös tukipisteenä muulle seuratoiminnalle. Kairalassa ollaan yhtä mieltä siitä, että investointi on parantanut huomattavasti talon toimivuutta sekä lisännyt kylän elinvoimaa ja viihtyvyyttä.

http://kairalankylaseura.lappi.fi/8