Energiailta kyliin

Etsimme mukaan kyliä, jotka haluavat antaa ajankohtaista ja hyödyllistä tietoa selkokielellä alueen asukkailleen sähkön- ja lämmityskustannusten noustessa. Kylällä on mahdollisesti kylätalo, jonka sähkönkulutus ja/tai lämmitysjärjestelmä mietityttää. Muutos taloudellisempaan ja luontoa säätävämpään vaihtoehtoon on pian ajankohtainen. 

Energiaillat on jaettu kohteen osa-alueeseen. Toinen on suunnattu kotitalouksille, jossa kerrotaan käytännönläheisesti, miten jokainen voi varautua sähkön ja lämmityksen hinnan noustessa. Illassa annetaan käytännön vinkkejä energiankulutuksen seurantaan ja säästämiseen. Lisäksi kerrotaan eri sähkön- ja lämmitysmuotojen eroista ja vaikutuksista.

Kylätalojen energiakuntokartoituksessa kylätalojen ylläpitäjät käyvät yhdessä kylätaloa läpi asiantuntijan kanssa, joka tekee talosta energiakuntokartoituksen. Tämän pohjalta kylätalon ylläpitämiseen annetaan realistisia ja konkreettisia parannusehdotuksia.  Kylätalot saavat kirjallisen raportin, jonka avulla he voivat hakea esimerkiksi Leaderilta tukea toimien toteuttamiseksi. 

Illat ovat osallistujille ilmaisia, kustannuksista vastaa Leader Pohjoisin Lappi ry. Illat järjestetään lokakuun aikana. Mukaan valikoituu 4-5 kylää. Ilmoita oma kyläsi rohkeasti mukaan!

Voit ilmoittaa kiinnostuksenne vain toiseen osioon.

Ilmoita kyläsi mukaan sähköpostilla osoitteeseen: eliisa.lintula@pll.fi

Lisätietoja:

Eliisa Lintula

eliisa.lintula@pll.fi

p. 045 355 7775

HUOM. KYLÄHAKU ON PÄÄTTYNYT.