Jotain uutta

Leaderin omasta kiintiöstä on valmisteltu Sähköllä selkosille -hanke, jonka tarkoituksena on saada laajennettua sähköautojen latauspisteverkosto myös Itä- ja Pohjois-lapin kyliin. Latausverkosto on tunnetusti heikko ja se voi olla kylämatkailun esteenä. Olemme varanneet varoja noin 10:lle latauspaikalle ja kerromme pian tarkemmin hankkeen toteutuksesta ja siitä, miten kylät voivat hakea tukea pistokkeisiin. Jotain uutta on myös se, että hankkeeseen palkataan uusi työntekijä 4 kuukauden ajaksi ja 50% työajalla. Paikka tulee pian avoimeen hakuun!

Jotain uutta on myös Luusuaan rakennettava aktiivipuisto, joka tulee virkistämään asukkaiden mieliä ympäri vuoden.

Jotain vanhaa

Itä-Lapin ja Sodankylän kuntien alueella on pitkään puhuttu uiton merkityksestä ja harmiteltu sitä, kun perinne ja sen historiatietämys on katoamassa. Nyt aiheeseen on tartuttu ja Leaderin hallitus puolsi rahoitushakemusta, jolla taltioidaan uittoperinteeseen liittyvää tietoa, tehdään oppilaitosyhteistyötä ja rakennetaan matkailua tukevia kohteita.

Jotain sinistä

Yrityshankkeita oli hallituksen käsittelyssä kaksi kappaletta, molemmat Inarin kunnan alueelta. Toinen hankkeista tuki kalastusmatkailua ja toinen lisää alueen palveluita yrittäjille. Sinistä siis luvassa!

Jotain lainattua

Jätetään seuraavan hallituksen kokouksen päätettäväksi, että mikä voisi olla lainattua. Seuraava kokous on 31.3. eli jos mielit, että hankkeesi on sen kokouksen päätettävänä, niin asiakirjojen tulee olla valmiina kaikin osin 17.3.2022. Olethan yhteydessä henkilöstöön ennen hankkeen hakemista ja huomioithan, että osa porukastamme hiihtelee viikolla 10 (ehkäpä lainatuilla suksilla).