Kurssi antaa valmiudet nuorelle perustaa oma pienimuotoinen yritys. Kurssilla nuori etsii itselleen sopivaa yritysideaa, joka voi olla kesäkahvila, pitopalvelu, ikkunanpesu, koiran ulkoilutuspalvelu, nurmikonleikkuu, perhonsidonta tai mikä tahansa muu taito, jonka nuori osaa muuttaa rahaksi. Tänä kesänä toimiva nuoren yritys voi olla esimerkiksi kaupassa käynti ikäihmisten puolesta.

4H– Yrityskurssilla nuoret perustavat ensin kuvitteellisen yrityksen, jonka avulla ratkovat yrittäjyyteen liittyviä tehtäviä. Kurssin päätteeksi nuoret voivat perustaa oikean 4H-yrityksen, joka toimii samoilla periaatteilla kuin mikä tahansa yritys. Kurssilla nuori saa kaikki tarvittavat tiedot ja opit harrastuksenomaisen yrityksen perustamiseen. Lisäksi nuorelle voidaan etsiä henkilökohtainen yritysohjaaja tukemaan yritystoiminnassa.

Vaikka kurssi tähtääkin 4H-yrityksen perustamiseen, voi kurssille osallistua kaikki työllistymisestä kiinnostuneet nuoret. Osalle nuorista kesätyö voi olla jopa elinehto, sillä opintotukea ei kesällä saa, ellei tee opintoja. Nuorten työllistäminen on siis erittäin tärkeä asia.

Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä

Yritystoiminnan käynnistämiseen nuori voi hakea rahallista  tukea NuorisoLeaderin kautta jopa 300€. Tukea on myönnetty esimerkiksi hattarakoneeseen, jonka sallalainen 4H-yrittäjä osti myydäkseen hattaraa tapahtumissa ja lasten syntymäpäivillä. Seuraava  hakuaika päättyy 15.6.2020 Nakkaa hakemus  tästä linkistä

 

Lisätietoja asiassa antaa:

Toiminnanjohtaja Annina Kämäräinen
Sallan 4H-yhdistys
annina.kamarainen@4h.fi